Kasper in Zuid-Afrika

Bij de opstart van een onderneming is ‘een goede naam bedenken’ een belangrijke taak. Wij hebben hierover echter niet heel lang moeten nadenken. 

‘Braaipan’ is de Zuid-Afrikaanse vertaling van ‘friteuse’.  

Waarom hebben wij gekozen voor een Zuid-Afrikaanse naam voor onze frituur? 

 

In 2019 deed ik –Kasper Stockman- samen met een schoolvriend 3 maanden stage in Zuid-Afrika. We gaven er les aan straatjongeren die in het gewone onderwijs niet meer terecht konden. Omdat deze ervaring ons zo heeft aangegrepen, besloten we om ons verder te engageren voor deze doelgroep. We richtten de Prince Albert Skills School op en mijn collega ging samen met zijn vriendin een half jaar vrijwilligerswerk doen in de school.  Ikzelf bleef in België om geld in te zamelen en acties te organiseren voor ons project. Nu, 2 jaar later, hebben we reeds 2 leerkrachten voltijds kunnen aannemen en wordt de school groter en groter. 

Met de Prince Albert Skills School leren we jongeren tussen 14 en 20 jaar oud de basisvaardigheden om te functioneren in de maatschappij en geven we ze een technische basisopleiding. We installeerden een douche, een toilet en een wasmachine en we bieden hen 2 maaltijden per dag aan. Zo zijn we zeker dat de basisbehoeften van de jongeren voldaan zijn en kunnen ze met een goed gevoel studeren. 

Sinds eind 2020 vorm ik samen met mijn 2 collega’s het bestuur van de VZW Mondibel waaronder het project van de Skills School valt. Als u graag meer informatie heeft over de school of een kijkje wil nemen over hoe u ons kan steunen, kan u altijd terecht op de website Klik hier!

Groeten, 

Kasper